Het traject ‘De ervaren ondernemer met ambitie’ zit al een tijd in mijn hoofd. Is een 1-op-1 traject. Ik heb er ook al klanten voor. Ik heb alleen nog geen rete-goede websitetekst geschreven. Kwam er door mijn verhuizing even niet van.

Nu kan ik wachten met online promotie, tot die tekst af is, geperfectioneerd tot en met. Of ik kan je vast vertellen wat erin zit, en ondertussen gestaag verder werken aan de tekst. Komt ie:

De ervaren ondernemer met ambitie - Je onderneemt al een aantal jaren. En dat gaat heel aardig. Maar voor je gevoel is er toch meer uit je werk te halen. Je wil vaker werken voor of met klant-type x. Of je wilt grotere projecten binnenhalen. Of je bent uitgekeken op één kant van je werk en zou graag meer aandacht besteden aan een andere kant van je werk, maar hoe? Tijdens ‘De ervaren ondernemer met ambitie’ kijken we wat er dan zou moeten veranderen. Aan de rol die je inneemt binnen je onderneming. Aan het verhaal dat je vertelt op je website.  Heel eerlijk? Er is geen instant, pasklaar, one size fits all-antwoord op je vraag. We gaan kijken naar wat jij nodig hebt en hoe jij daar komt. En veranderen doet vaak pijn, dus ga er ook vanuit dat het niet morgen allemaal gefikst is, maar dat je jezelf wat tijd moet gunnen.  Foto: Valerie Ardini.

De ervaren ondernemer met ambitie - Je onderneemt al een aantal jaren. En dat gaat heel aardig. Maar voor je gevoel is er toch meer uit je werk te halen. Je wil vaker werken voor of met klant-type x. Of je wilt grotere projecten binnenhalen. Of je bent uitgekeken op één kant van je werk en zou graag meer aandacht besteden aan een andere kant van je werk, maar hoe? Tijdens ‘De ervaren ondernemer met ambitie’ kijken we wat er dan zou moeten veranderen. Aan de rol die je inneemt binnen je onderneming. Aan het verhaal dat je vertelt op je website.

Heel eerlijk? Er is geen instant, pasklaar, one size fits all-antwoord op je vraag. We gaan kijken naar wat jij nodig hebt en hoe jij daar komt. En veranderen doet vaak pijn, dus ga er ook vanuit dat het niet morgen allemaal gefikst is, maar dat je jezelf wat tijd moet gunnen.

Foto: Valerie Ardini.

 • Je zit voor je gevoel op een kantelpunt. Er moet iets veranderen in je onderneming. Maar wat? En hoe pak je dat aan? Daarom bekijken we eerst hoe je kantelpunt eruit ziet. Dus krijg je vooraf de ‘vragenlijst ambitie’.

 • Ik doe online onderzoek naar je. Hoe breng je jouw verhaal naar buiten? Wat matcht er niet met wat je me over je toekomstrichting vertelt?

 • Je krijgt 3 x 2 uur coaching. Reken op een maand tijd tussen de gesprekken. De inhoud van zo’n gesprek past bij wat jij nodig hebt op dat moment. Grofweg komt dat hierop neer.

  • In het eerste gesprek achterhalen we waarom je nu op een dood punt lijkt te zitten en stellen we vast in welke richting je bewegen wilt.

  • In het tweede gesprek bespreken we hoe je vordert met die richting omarmen, die nieuwe rol in je eigen bedrijf aannemen, en kijken we of je daarin je team ook meekrijgt.

  • In het derde gesprek pakken we de lange termijn mee: als je nu blijft volhouden wat je in beweging hebt gezet, wat komen er later dan nog voor stappen/obstakels aan, waar moet je op voorbereid zijn?

 • Tijdens de gesprekken houd ik alle acties bulletsgewijs voor je bij. Zo heb je je eigen specifieke (marketing)actieplan.

 • Je krijgt de jaarplanning die ik speciaal voor mijn klanten heb ontwikkeld, toen ik doorkreeg dat veel mensen het lastig vinden hun globale richting ook op de lange termijn goed vast te houden en handen en voeten te geven. Je krijgt er ook een handleiding van me bij, die je verrassend veel ruimte geeft voor je eigen planningsvoorkeuren. Vraag maar aan muzikant Maarten. Die zegt hierover:

  Wat ik heel fijn vond, is dat Miranda tegen me zei: de planning is een richtlijn.

  Ik ben allergisch voor een rigide indeling waarbij ik op een vast tijdstip, op een vaste dag, een bepaalde taak moet gaan doen. Dan wil ik van een gebouw af springen.

  Maar Miranda stelde een ander soort werkwijze voor. Een die én rekening houdt met mijn stemming van die dag én waardoor ik toch dingen gedaan krijg.

  De jaarplanning is tijdens het coachgesprek op maat gemaakt voor mij. Dat maakte het samen invullen ervan erg waardevol. Ik wil kunnen schuiven met mijn planning, vrijheid hebben. Nu is de planning zo opgesteld, dat ik een keuze heb in de zaken waarmee ik aan de slag ga, maar dat ik aan het eind van mijn week en van het jaar wél aan alle belangrijke dingen ben toe gekomen.

  Dus.
  Deze jaarplanning kun je ieder jaar opnieuw invullen en gebruiken. Al naar gelang de behoefte kunnen we een van de drie coachingsgesprekken gebruiken voor het samen opzetten en invullen van je jaarplanning, of je kunt dit zelf uitvogelen en de gesprekken gebruiken voor onderwerpen die voor jou belangrijker/dringender zijn.