De nieuwsbrief van ondernemerscoach Miranda Apeldoorn van ZinVol bevat relaxte, nuchtere tips over klanten vinden, geld verdienen, social media gebruiken, de moed erin houden en jezelf promoten op een manier die bij je past.

Reacties van trouwe lezers die niet per se heel warm worden van het woord 'nieuwsbrief' maar desondanks die van mij al jaren gretig open maken

"Er zijn een paar e-mails van ondernemers die ik met plezier lees als ze in mijn inbox landen. De ZinVolle mail van Miranda is de enige Nederlandse nieuwsbrief waar ik op geabonneerd blijf.
De teksten in haar e-mails en in haar blog zijn persoonlijk, eerlijk, transparant en leuk. Het is een plezier om ze te lezen en ik leer telkens weer over hoe ik transparanter kan communiceren. Stiekem neem ik de tips mee om zinvoller te werken."

- Social funnel specialist Erno Hannink

“Er is niemand die ik ken die van een nieuwsbrief zoiets vreugdevols en leerzaams maakt als Miranda! Met veel plezier lees ik de zorgvuldig opgebouwde teksten. Zij weet als geen ander inhoud en humor te combineren en in een aanstekelijke balans te presenteren. Ik zeg: uniek in haar soort!”
- Zorgstrateeg en dagvoorzitter Sabine Uitslag

“Miranda's blogs vind ik allemaal interessant. Ik merk dat ik de nieuwsbrief altijd ga lezen als die binnenkomt, hoe druk ik het ook heb. Die leest vlot weg en er zit in vrijwel alle een interessante gedachte. Daar doe ik niet altijd wat mee trouwens, maar ik wil wel weten wat Miranda schrijft, dus het heeft sowieso invloed op me.”
-
Journalist Esther Wouters

"Nieuwsbrieven, bleh … ik schrijf me na een tijd standaard uit. Maar die van Miranda lees ik nu al een aantal jaren, inhoudelijk heel interessant voor iedere ondernemer en ik leer er altijd weer wat nieuws van. De grote reden waarom ik me niet ALLANG heb uitgeschreven is de manier hoe de teksten geschreven zijn. Altijd vol humor en leest lekker weg."
- Web- en app-designer Fabian Krieger (HoogDesign)

"Miranda‘s geestige schrijfstijl en thema's zijn altijd weer verrassend en inspirerend.
Wonderbaarlijk genoeg staan er vaak tips in die op dat moment in mijn zelfstandig werkbestaan precies aansluiten. Zo bevestigde Miranda mij al vaak in mijn denken en doen. 
Ben dankbaar voor deze leuke, waardevolle tips die ze zo gul cadeau geeft aan ons creatieve ondernemers."

- Vormgever Marion Fischer (PAPYR) 

"Altijd fijn leesvoer. In tegenstelling tot veel andere nieuwsbrieven lees ik hem bijna altijd. Miranda combineert een heerlijke gortdroge stijl met nuttige informatie waar ik me regelmatig door laat inspireren."
- Uitgever en trainer Jan Sinot (BoekenBusiness)

"De nieuwsbrieven zetten me aan het denken met m’n ondernemende hersenhelft. Als creatief ondernemer vergeet ik nog wel eens dat mijn softe vaardigheden en aanbod ook concrete resultaten opleveren. Die realisatie helpt bij het durven vragen van een redelijke en marktconforme prijs. Daarnaast zetten de nieuwsbrieven me vaak weer met twee benen op de grond. Even nadenken over waar ik nou mee bezig ben en waarom, maar ook wat de minimale vereisten daarvoor zijn. Met andere woorden, Miranda's nieuwsbrieven helpen me om mijn onderneming te relativeren."
- Grafisch ontwerper Daniël van Ginkel

"Telkens als ik een nieuwsbrief of iets anders van Miranda lees ben ik onder de indruk van haar heldere woorden en vakkundige kijk op de zaak. Ik heb allang door dat een zzp'er naast dat hij vakinhoudelijk zijn mannetje moet staan, hij ook vooral ondernemer is en dat dat een vak apart is." 
- Software designer Gerrit Koster