Start Sterk - coaching voor startende ondernemers. Wat wordt je focus, hoe houd jij de regie, wat doe je aan marketing en acquisitie? Foto: Valerie Ardini.

Start Sterk - coaching voor startende ondernemers. Wat wordt je focus, hoe houd jij de regie, wat doe je aan marketing en acquisitie?

Foto: Valerie Ardini.

Dit is wat voor jou als

 • Je net begonnen bent als zelfstandige (Ben je langer dan 2 jaar bezig als zelfstandige, of ben je snel gegroeid, kijk dan bij Focus op je Focus.)

 • Je geen idee hebt hoe je nu aan klanten moet komen.

 • Je voor jezelf helder wilt krijgen 'Dit doe ik, en zó ga ik het voorlopig in de markt zetten'.

 • Je gelijk goed van start wilt gaan en geen zin hebt in een lang traject.

 • Je twijfelt: wil je echt voor jezelf werken, of toch een baan zoeken?

 

Start Sterk gaat je NIET helpen om

Snel rijk te worden.
Of een shortcut te vinden, zodat je nauwelijks hoeft te werken. En snel rijk kunt worden.

 

Start Sterk maakt korte metten met “alleen zó ben je een ondernemer”

Weet je wat raar is? Dat je vaak jaren gestudeerd hebt om goed te worden in je vak, maar dat jij of je omgeving vanaf dag één verwacht dat je weet hoe je moet ondernemen. Wat ook een vak is.

Daardoor spoken er vaak ideeën rond over hoe je als ondernemer zou moeten zijn en wat je zou moeten doen, die achterhaald zijn of waar je geen reet aan hebt. Je redt het als ondernemer, wanneer je weet hoe je zelf in elkaar steekt. Dan kun je floreren door je sterkste kanten lekker in te zetten, en maatregelen nemen op de vlakken waar je moeite mee hebt. Ik schreef er eens dit blog over: Echte ondernemers herken je meteen.

Achterhaalde ideeën vervangen we door een helder verhaal over wat jij te bieden hebt en daar zoeken we concrete marketing- en acquisitieacties bij, die passen bij jou en je klanten.

 

Wat je krijgt - werkwijze

 • Van tevoren een algemene vragenlijst: hoe ziet jouw ondernemersbestaan er op dit moment globaal uit? Veel mensen geven achteraf aan dat hierdoor al beweging komt in hun vraag, nog voor ons eigenlijke gesprek goed en wel is begonnen.

 • Online onderzoek. Van tevoren bekijk ik wat er online over jouw bedrijf al te vinden is. Hoe heb je jezelf gepositioneerd, wat valt mij op?

 • Een intensief coachingsgesprek van anderhalf uur. In principe live bij mij in Deventer. (Liever via de telefoon? Is bespreekbaar.) We duiken meteen de diepte in: wat wil je gaan doen als ondernemer (of hoe kom je daarachter) en hoe vind je dan je klanten.

  Eén gesprek lijkt weinig, maar mijn klanten geven aan dat ze daarna vaak voor enkele maanden genoeg inzichten hebben die moeten landen en genoeg acties hebben om te voltooien.

 • Een coachgesprek via de telefoon van 15-30 minuten een maand later. Hoe is het met jouw vraag gegaan? Wat gaat goed, welke stappen zijn gezet? Wat vind je nog lastig?

 • Mijn e-book 'De pijplijn vullen. Leer genoeg klanten kennen'. Met tips over hoe je contact maakt met klanten - en vervolgens hoe je dit contact kunt onderhouden.

 

Investering

Start Sterk = 250 euro exclusief 21% btw. 

Of het de moeite waard is dit bedrag te investeren in jezelf en je bedrijf hangt af van wat je met Start Sterk hoopt te bereiken.

 

Reacties - Het heeft klanten die je vóór gingen onder meer dit opgeleverd:

Ik ontmoette Miranda voor het eerst tijdens een workshop van een collega-fotograaf. Het onderwerp: focus. Miranda wist mij meteen te raken met haar verhaal en de oefeningen die ze deed zetten mij aan het denken. Op dat moment wist ik nog niet goed waar ik naar toe wilde met mijn bedrijf. Wat ik wel wist was dat ik er heel graag een succes van wilde maken, maar hoe ... Dat denken over Focus werd een proces en na een tijd kon ik echt actie ondernemen in mijn bedrijf naar aanleiding van het verhaal van Miranda.

Bij een evenement van dezelfde collega kwam ik Miranda opnieuw tegen. Ook nu kon ik meteen iets met de tips die ze gaf. Op dat moment was ik erg bezig met hoe ik er voor kon zorgen dat ik kon stoppen met mijn vaste baan om me volledig te kunnen focussen (!) op mijn bedrijf. En daar ging precies het verhaal van Miranda over.

Deze ervaringen maakten dat ik besloot een Start Sterk-gesprek bij haar te plannen. Miranda was erg goed voorbereid op dit gesprek. Had mijn website, Facebook en Instagram doorgespit. Tijdens het gesprek kwam ze met concrete tips, wist de juiste vragen te stellen en nam geen genoegen met een makkelijk antwoord. De kracht van Miranda is volgens mij dat ze precies weet hoe ze jou aan het denken moet zetten zodat je ontdekt wat je zelf wilt. Dit naast een heleboel waardevolle, concrete tips. Ook prettig: Miranda is een leuk mens en ik hou van haar humor!

En nu? Heb ik focus in mijn bedrijf. Weet wat ik wel en niet wil. Onderneem ik actie om steeds beter te worden in dat wat ik wil. En sta ik op het punt mijn baan op te zeggen. Ik heb heel veel inspiratie en motivatie om van mijn bedrijf een succes te maken.
— Emmie de Vries Fotografie
Ik ontdekte Miranda door haar hilarische en o zo slimme nieuwsbrieven. Via Twitter. Koud drie maanden zzp’er liet Miranda me 1001 tips zien. Slim, want toen ik behoefte had aan een goed advies over focus dacht ik meteen aan haar. Ik maakte er een dagtrip naar Deventer van en binnen een paar minuten stelde Miranda me alle vragen die ik nodig had en zelf blijkbaar niet kon bedenken. Ze had ons gesprek tot in de puntjes voorbereid, waardoor we meteen tot de kern kwamen. Heel fijn! Nu, een paar maanden later, heb ik de rust en focus die ik zocht. Miranda begreep me. Met humor en een fijne scherpte nam ze me mee in het ZinVolste ‘werkoverleg’. Eigenlijk gun ik iedereen een goede dosis Miranda op z’n tijd.
— Tekstschrijver & Nieuwsmaker Hanneke Mijnster (Handmade Stories)
Het was chaotisch in mijn hoofd en ik had het gevoel iedere keer in hetzelfde rondje te lopen. Er moest iets gebeuren. Start Sterk leek mij een mooie eerste stap. En dat is het voor mij ook geweest. Miranda, een hartelijke en gastvrije vrouw, heeft mijn website, Facebook en LinkedIn vooraf grondig bekeken en na het bespreken van mijn doelgroep en aanbod heeft ze mij duidelijke tips gegeven. Ik ben direct aan de slag gegaan met mijn website.
We hebben het ook gehad over zichtbaarheid en dat ik dit best lastig vind. We hebben manieren besproken om hiermee om te gaan. Met dat zichtbaar worden en zijn komt het goed. De eerste stappen heb ik inmiddels gezet en dat voelt supergoed en spannend tegelijk.
De focus is bij mij terug en zodra ik merk dat ik weer afdwaal, denk ik even terug aan ons waardevolle gesprek.
— Kindercoach Maaike van de Belt (Ik WijzZ)
Mijn gesprek met Miranda hielp mij om de verschillende ideeën en plannen die ik had op een rij te zetten, iets wat mij tot op dat moment niet goed lukte. Op de treinreis terug naar huis voelde ik hernieuwde energie. Mijn ontmoeting met Miranda was voor mij een motivator verder aan de slag te gaan met mijn ondernemerschap.
— Illustrator Petra Ferweda (Studio Ferweda)
Na maanden hard werken aan een nieuw project in mijn praktijk ervoer ik teleurstelling en gemis na het uitblijven van gewenste resultaten. Ik had behoefte aan een nuchtere coach die mij de juiste vragen stelt om de ‘oorzaak’ hiervan te achterhalen.

Ik twijfelde of ik de hulp van Miranda wel nodig had, toch ben ik heel blij dat ik haar traject ‘Start Sterk’ gevolgd heb. De vragenlijst nodigde me al uit tot reflectie om mijn beslissingen nogmaals te beschouwen. Tijdens ons gesprek stelde ze precies die vragen waar ik zelf niet aan zou hebben gedacht.

Uiteindelijk heb ik hierdoor toch die keuzes gemaakt en stappen gezet, waardoor ik nu mijn strategieën toepas en vol hou – ook bij een beetje tegenslag.
— Verliesbegeleider Ann van den Assem (Oud zeer de baas)
Na mijn bezoek aan Miranda was de enorme chaos in mijn hoofd verdwenen en er waren ineens een aantal duidelijke paden die ik ben gaan lopen. Allereerst ben ik hard aan het werk gegaan mijn focus te creëren. Daarna heb ik mijn website opnieuw ontworpen met een duidelijke structuur. Vervolgens goed nagedacht over de waarde van mijn aanbod. Op dit moment ben ik druk bezig met het vinden van mijn klanten. Daarnaast zoek ik samenwerking met creatieve professionals in mijn buurt zoals visagisten, stylisten en modellen. Al met al is er veel gebeurd in korte tijd. Ik ben er erg blij mee.
— Fotograaf Titus Davidheimann Beek (Fotografitus/Creative Conspiracy)
Ondernemen is een vak. Heel fijn om bij de opstart praktische en goed bruikbare tips en feedback op mijn website, Linkedin-profiel, Facebook-account en mijn ideeën te krijgen van Miranda.
Ze zet je aan tot nadenken over wat jij de lezer van bijvoorbeeld je website wil melden en hoe jij je wilt onderscheiden van anderen. Ik kwam vol nieuwe energie uit het gesprek!
— Kindercoach Elma Dingemans

Interesse? Stuur me een mail

Dit verplicht je nog tot niks.

Naam
Naam

 

Nog niet toe aan Start Sterk?

Heb je vragen of twijfels? Stel ze aan me of deel ze met me: bericht@ditiszinvol.nl. Of lees wat klanten vonden van werken met mij.