Organiseer je een evenement met workshops voor zelfstandig ondernemers? Of zoek je voor jouw opleiding een gastdocent over ondernemerschap? 

In de workshop 'Wat focus nou ZinVol maakt' leren jouw deelnemers of studenten waarom een focus kiezen in hun werk leidt tot meer verdienen en leukere klanten en opdrachten. 

Andere mensen noemen focus ook wel: niche of specialisatie.

Workshop over focus, voor IT-ers bij VX Company

Voor wie is de workshop geschikt

Mijn workshop is bij uitstek geschikt voor een homogene groep mensen. Dan kan ik de voorbeelden uit mijn workshop aanpassen op de leefwereld van de groep die ik vóór me heb. Dat werkt tot nu toe heel goed.

Ik heb de workshop eerder al gegeven aan:

 • journalisten van beroepsvereniging FreeLancers Associatie (FLA)

 • tekstschrijvers van beroepsvereniging TekstNet

 • honderden bruiloftsfotografen bij weekendworkshops van Your Wedding Photos van bruiloftsfotograaf Peter Lammers

 • Twents vrouwennetwerk ZakenZusters

 • IT-ers van VX Company

Mijn workshop is geschikt gebleken voor zowel zzp’ers als mensen in loondienst.

Duur en inhoud van deze workshop

Mijn workshop is beschikbaar in een variant van anderhalf uur en één van vier uur. In beide workshops zit in ieder geval het volgende:

 • Wat is een focus

 • Welke voordelen heeft het om er één te kiezen

 • Hoe kom je aan een focus

 • Hoe breng je deze focus naar buiten in je marketing en acquisitie

In de variant van vier uur zit een oefening die iedere deelnemer afzonderlijk uitgebreid de tijd geeft zijn wensen en interesses eens goed in kaart te brengen. Dat levert geregeld verrassende inzichten op.

Verder ontvangt iedere deelnemer vooraf een vragenlijst, diverse van mijn artikelen over focus, en een bonus, bijvoorbeeld een gratis exemplaar van mijn e-book ‘De pijplijn vullen. Leer genoeg klanten kennen’, dat normaal 4,99 euro kost.

De workshop heeft vorige deelnemers de volgende resultaten opgeleverd

 • Duidelijkheid
  Over welke kant jouw deelnemers op willen als ondernemer. Over wat voor hen de eerstvolgende stappen zijn die echt belangrijk zijn om daarin verder te kunnen komen. Over de klanten die ze willen aantrekken of de rol die ze willen spelen in hun bedrijf. Over niet méér doen maar minder!

 • Klanten
  Als puzzelstukken over wat je deelnemers wel en niet willen op hun plek vallen, kunnen je deelnemers in al hun marketing & acquisitie ook veel gerichter te werk gaan. Daardoor bereikt hun marketing ook meer mensen die net naar je deelnemer op zoek waren.

 • Concrete acties
  Soms komen je deelnemers tijdenlang niet verder met plannen, simpelweg omdat ze geen goed idee hebben van het hoe. Hoe bereiken je deelnemers hun doelgroep? Hoe pakken ze het uitbreiden van hun netwerk aan? Hoe komt het dat mensen niet op hun diensten af komen, ook als zij zelf zien dat mensen hun diensten goed zouden kunnen gebruiken?
  Soms ook, komen je deelnemers in hun eentje maar moeilijk op gang ... een workshop kan net het duwtje in de rug zijn, dat maakt dat je deelnemers eindelijk in beweging komen.

 

Vraag mijn PDF aan met daarin alle informatie

Dit verplicht je nog tot niks.

Naam
Naam
Voor- en achternaam van jou als contactpersoon, naam van je vereniging of netwerk

Dit is waarom YourWeddingPhotos me steeds terugvraagt voor de workshop

Dit is Peter Lammers.

Dit is Peter Lammers.

Bij mijn weekendworkshop Bruidsfotografie huur ik Miranda steeds in om je als deelnemer te laten kennismaken met het ontwikkelen van een focus in je werk als bruidsfotograaf. Op een enthousiaste en toegankelijke wijze vertelt Miranda over het belang van een focus en ze licht dit toe met een aantal heel praktische oefeningen. Een schot in de roos wat mij betreft.
Na haar workshop praten we nog lang na over focus en wat dat voor een ieder betekent. Mijn deelnemers hebben nog lang niet allemaal een focus, maar zijn nadien wel in staat om deze voor hun eigen onderneming te gaan invullen.
— Peter Lammers, bruidsfotograaf

Reacties van deelnemers

 
Workshop over focus bij Twents ondernemersnetwerk ‘ZakenZusters’

“Miranda gaf deze heldere, doelgerichte workshop aan ons als Zakenzusters-netwerk. Ze liet ons in korte tijd heel veel doen. Van flink nadenken tot praktische oefeningen met nieuwe inzichten als resultaat. Ze leerde ons meer over focus en hoe je je focus kunt toepassen. Een inspirerende workshop voor iedereen, van ondernemer maar zeker ook tot mensen in loondienst.”
- Jeugdtheaterschooleigenaar Jolien Leussink

“Ik vond het een top-avond. Zo goed dat jij niets te veel zegt, bondig bent en alles wat je wel zegt is zinvol en raak. Dat je in een avond met een groep toch zo'n einddoel weet te behalen op een manier die als luchtig en fijn voelt vind ik een klasse. Blij dat ik je geïntroduceerd heb bij het netwerk Zakenzusters.”
-
Grafisch vormgever Elly Wenneger

 
Workshop Focus in Boode, Bathmen
Workshop Focus op Landgoed Altembrouck, België.

"Top workshop, erg veel opgestoken en de goede raad omgezet in een plan, dat ondertussen zo goed als uitgerold is. De week na de workshop heb ik een nieuwe domeinnaam aangekocht en ben ik gestart met een nieuwe website die nu drie weken online is. Er zijn al twee aanvragen uit gekomen waarover ik nu aan het onderhandelen ben."
- Fotograaf Rudy Moons

 
Workshop Focus in café-restaurant Saint-Tropez, Deventer
Workshop Focus, voor fotografen, in Boode, Bathmen
 

"Kort na de workshop had ik twee kennismakingsgesprekken met bruidsparen gepland staan. Mede dankzij het geleerde tijdens de workshop heb ik beide paren definitief kunnen vastleggen, nog voor ik de deur uit liep!"
- Bruidsfotograaf Monique Martens

"Ik vond het een leuke, interactieve sessie met een heldere boodschap."

"Ik merk dat ik steeds vaker, niet alleen binnen de fotografie maar ook wat betreft mijn studie, nadenk over of dingen passen binnen wat ik wil bereiken. Het woord focus is vaker dan ooit aan de orde geweest, haha."

"Voor de workshop fotografeerde ik ook allerlei feestjes. Ik ben hier nu vanaf gestapt. Ik heb ontdekt dat dit niet mijn ding is en ik hier ook niet mee gepercipieerd wil worden."

 
Workshop Focus voor fotografen in restaurant Boode, Bathmen
Workshop focus voor fotografen in trouwlocatie Boode, Bathmen
 

"Ik merk dat de workshop me ervan bewust heeft gemaakt dat het heel belangrijk is om mijn waarden goed helder te krijgen en van mijzelf uit te gaan. Ik ging bij het maken van offertes/ invulling geven aan opdrachten van de klant uit of van wat gebruikelijk is, en dan verlies ik soms een beetje mijzelf. De laatste maand ben ik meer uitgegaan van wat ik te bieden heb. Dat is nog een zoektocht, maar het wordt langzamerhand wel duidelijker
Ook een vraag die ik kreeg voor een shoot heb ik afgeslagen, omdat als ik het wil doen in mijn stijl, dan gaat dit meer tijd kosten. Daar was geen geld voor."

"Alleen al het nadenken over de vragen die je vooraf mailt, is zinvol." 

 
Workshop Focus van ZinVol - bij Fooddock in Deventer
Workshop Focus voor fotografen in Fooddock, Deventer - tijdens een weekendworkshop van YourWeddingPhotos