FAQ over ZinVols Werkplek Woensdag

Foto bij blog ‘FAQ over ZinVols Werkplek Woensdag. Foto gemaakt door: Valerie Ardini.

Wat is Werkplek Woensdag?

Eén woensdag per maand werk ik bij iemand op kantoor of aan de keukentafel. Of iemand werkt aan mijn keukentafel.

 

Waarom ben je hiermee begonnen?

Ik houd graag contact met vrienden en kennissen. Ook met hen die verder weg wonen. Maar ik ben druk. En jij bent druk. En van uitstel komt afstel. Daarnaast zijn er vele mensen die ik leuk vind en die ik graag ooit nog eens spreek, maar afspreken voor een uurtje thee doe je niet. Op deze manier kan ik – tikje calvinistisch – het nuttige met het aangename verenigen. Ik ben aan het werk. Jij bent aan het werk. En tussendoor kletsen we bij.

 

Wanneer ben je hiermee begonnen?

Ik heb kantoor aan huis. In 2015 werd er flink verbouwd in mijn straat. Om aan het lawaai te ontsnappen, ging ik bij vrienden werken. Ik merkte dat ik van één dag per week ergens anders zitten veel energie en inspiratie kreeg.

Werkplek Woensdagen zijn niet mijn meest efficiënte werkdagen maar vaak wel mijn leukste.

 

Werk je echt overal in Nederland?

Ja. Ik heb bijvoorbeeld gewerkt in Groningen, Lelystad en Waalre (bij Eindhoven). Ik heb gewerkt in kantoren met ergonomisch instelbare bureautafels en koffiezetapparaten waar je hazelnootsiroop bij je latte macchiato kunt mikken, maar ook op een krukje gezeten voor keukenkastjes in de ruimte van een schoonheidsspecialist.

Om financiële en reisduur-redenen heb ik wel de volgende noodzakelijke balans gevonden: ik wissel woensdagen op fietsafstand (Deventer en omgeving) af met woensdagen anywhere else.

Ik heb ook aanbiedingen gehad in het buitenland te komen werken. Maar Zuid-Afrika vond ik wat ver fietsen.

 

Dit klinkt leuk! Kom je bij mij werken?

Ja! Als ik je al ken, je off- of online al eens gesproken heb, dan zet ik je op de lijst. Als ik je nog niet ken, kom ik niet werken. Ik gebruik Werkplek Woensdag om contact te houden met mensen die ik al ergens van ken.

 

Wacht even. Je hebt een lijst?!

Ja, daar verbaas ik me zelf ook over. Maar het blijkt onverwachts dat heel veel mensen dit een grappig idee vinden, waarna ik de meest hartelijke en hartverwarmende uitnodigingen krijg. Zo vroeg zelfs mijn vader of ik ook bij hem op zijn werk kwam werken, iets waarvoor hij me ruim van tevoren moest aanmelden en waarvoor ik mijn paspoort mee moest nemen en alles, want hij werkte bij de overheid.

 

Wat heb je nodig, naast een stoel en een stukje tafel?

  • Een stopcontact voor mijn laptop.

  • Een wifi-code.

  • Een foto van jou, poserend met mijn krijtbordje, voor mijn Instagram-account.

  • En het zou fijn zijn als ik een boterham bij jou mag mee-eten.

 

Ik eet geen brood.

Ook prima! Ik lust alles wel, van gewoon een boterham met pindakaas of spek tot een veganistisch verantwoorde, biologisch geteelde, lokaal geproduceerde pompoensoep met paleo-pannenkoek.

En ik ben extra, extra blij als er koffie verkeerd is (koffie met heel veel warme melk, voor de wannabe-koffiedrinker die het verkeerd begrepen heeft, daarom noemen ze dit een koffie verkeerd).

 

Jij bent toch ondernemerscoach? Dit klinkt helemaal niet als een verdienmodel ofzo.

Dat klopt. Werkplek Woensdag is geen product dat of dienst die ik aanbied. Ik gebruik het ook niet voor acquisitiedoeleinden. Ik wil gewoon een kopje thee drinken met mensen die ik leuk vind en ondertussen wat ZinVols doen. En ik ben de leukerds bij wie ik een dag mag langskomen zeer erkentelijk.

Ik snap het. Waar kan ik zien bij wie je allemaal al geweest bent?

De nieuwste Werkplek Woensdag komt op al mijn sociale media wel voorbij.

Voor een compleet overzicht kun je kijken bij mijn Hoogtepunten op mijn Instagram-account @ditiszinvol. Daar heb ik in een apart hoogtepunt alle Werkplek Woensdagen gezet.

Hieronder zie je, gewoon voor de leuk, de nieuwste 4 foto’s van mijn Instagram.