Iedere maand mail ik relaxte, no-nonsense tips over klanten vinden, geld verdienen, social media gebruiken, de moed erin houden en jezelf promoten op een manier die past bij jou.


Hiep hiep en veel taart: je bent schrijver, ontwerper, coach of fotograaf

Nu nog weten waar je heen wilt en hoe je daar komt. Focus, daar ben ik voor.

Mijn naam is Miranda Apeldoorn, uit Deventer. 

Ik ben ondernemerscoach voor creatieve, eigenzinnige zelfstandig ondernemers die hun geld willen verdienen met het werk dat ze leuk vinden. En die graag tips willen over hoe dat je dat voor elkaar krijgt, maar dan zonder goeroegedoe.

Ben jij zo iemand? Met jou praat ik over ondernemen op jouw manier. Over focus, regie, en marketing die past bij jou.

Met als resultaat dat je weet welke klanten je wilt interesseren voor jouw werk, en hoe je dit gaat aanpakken.

Ondernemerscoach voor creatieve zelfstandig ondernemers die hun geld willen verdienen met het werk dat ze leuk vinden.

Dit zeggen mensen over mij

"Dank voor je tip: mijn workshop was binnen één uur uitverkocht."
- Bruiloftsfotograaf Peter Lammers (YourWeddingPhotos)

“Ik ben vorig jaar een nieuwe richting in geslagen en dat voelde lange tijd als zwemmen in de oceaan. Ik kreeg van Miranda een hele lijst concrete adviezen en stappen, die ben ik nu aan het toepassen. Er gebeurt meteen al van alles; nieuwe contacten, leuke samenwerkingen en nieuwe klanten. Nu voelt het alsof ik in een roeiboot zit, met een kompas en roeispanen: ik weet waar ik naartoe ga.”
- Culinair fotograaf Jessica Kittle

“Miranda snijdt de bullshit weg. Niet alleen bij anderen, maar ook bij mij. En dat krijgen maar weinig mensen voor elkaar."
- Schrijver en spreker Marcel van Driel

"Jarenlang was mijn strategie als iets niet lukte: 'Nou, dan werk ik toch gewoon nog harder.' Toen kreeg ik een kind en kon ik niet meer eindeloos extra tijd in dingen stoppen. Dus besloot ik dat ik slimmer moest werken in plaats van harder. Miranda hielp me met een jaarplanning. Hij hangt aan de muur en nu voel ik me net Michael Scofield uit Prison Break."
- Singer-songwriter Maarten van Veen (De Reisgenoot)

"Ik had een kleine midlifecrisis. Dit werk doe ik nu al vijftien jaar, ben ik nog wel aantrekkelijk? Hoe lang zien klanten mij nog staan? Ben ik misschien toe aan iets nieuws? Dé remedie had Miranda niet voor me, maar ik denk dat ik deze met haar hulp wel ga vinden."
-
Tekstschrijver Els Meijers

“Miranda is zo iemand van wie je weet wat je aan haar hebt. Geen onduidelijkheden en geen gedoe (het is echt waar gebleken). Haar gestructureerde werkwijze schepte helderheid in mijn werkproces. Haar werk heeft mij een belangrijke groeispurt voor mijn bedrijf en mijn website opgeleverd.”
- Webdesigner Marinske Hutjens (Web Simpel Snel)

"De handreikingen zijn geen standaard ‘zo is, hoe het moet’ maar eerder ‘zo zou je het ook kunnen doen’. Echte eye-openers, want ik zat soms vast in: ‘zo moet je toch ondernemen?’."
- Kindercoach Emmelie van Dongen

"Binnen een paar minuten stelde Miranda me alle vragen die ik nodig had en zelf blijkbaar niet kon bedenken. Ze had ons gesprek tot in de puntjes voorbereid, waardoor we meteen tot de kern kwamen." 
- Tekstschrijver en nieuwsmaker Hanneke Mijnster (Handmade Stories)

"Vooral journalisten vinden het nogal een dingetje om zichzelf te verkopen. Miranda legt je haarfijn uit dat je ook subtiel op de trom kunt roffelen. En verdomd, het werkt. Klanten weten míj nu te vinden. En, misschien nog verrassender: ik begin zowaar lol te krijgen in dat acquisitiegedoe."
- Journalist Jolenta Weijers

"Miranda is een heel goede sparringpartner: ze kan problemen simplificeren zodat duidelijk wordt wat nu eerst gedaan moet worden, vindt altijd een frisse, nieuwe invalshoek voor me en weet overal een pragmatische marketingactie aan te koppelen."
- Design- en informatiemanager Edwin de Kuiper