Ik merkte dat ik als ondernemer van mijn coachbedrijf mezelf een beetje aan het saboteren was. Er was wel focus maar euh … lag die wel op het goede? De vraag stellen is het antwoord al weten.

Mijn aandacht, tijd en energie was wat versnipperd. Tijd om naar een coach te zoeken waar ik écht een klik mee voelde en die me zou helpen met focus. Ik zocht naar een coach in Apeldoorn maar trof Miranda Apeldoorn uit Deventer aan op internet. Ik wist meteen: ‘Yes! Dit is de coach die mij gaat helpen.’ Ik hou van anders, eigenzinnig en mensen die heerlijk zichzelf zijn en dat laten zien.

En mijn verwachting werd waargemaakt. Miranda was tot in de puntjes voorbereid (ik was onder de indruk) en gaf me zinvol advies waar ik meteen mee aan de slag kon. Dat niet alleen: direct aan tafel hielp ze me met het nemen van stevige beslissingen die meteen al voelden als opluchting en ja: focus!

Ik heb een paar diensten uit mijn aanbod gehaald en een paar tips van Miranda toegepast op social media, maar dat niet alleen. Ook kwam Miranda met een plan voor mijn online programma dat helemaal voorziet in mijn behoeften: online werken én flexibiliteit en afwisseling hebben in mijn programma. Miranda werkt als een katalysator. Je komt verfrist terug van haar coaching.

Wat het mij heeft opgeleverd? Meer tijd, energie en natuurlijk focus. Maar ook een overzicht met verbeterpunten voor mijn website, social media en aanbod waar ik steeds weer iets uit haal om mezelf en mijn bedrijf te finetunen. Ik doe dat vooral op momenten waarop ik merk dat mijn focus weer wat wegglipt. Hup, de notities van de coaching erbij en weer gaan.

Ik ben gevallen voor Miranda’s humor, eigenzinnigheid, authenticiteit (ja, een containerbegrip, I know maar ze is zo lekker echt) en vakkennis. Of ik haar zou aanraden? Ja zeker weten!
— Lifecoach Wendy Borst
Ik ben heel blij dat ik Miranda heb gevonden als ondernemerscoach. Ze luistert en observeert aandachtig en komt met heldere, praktische en effectieve feedback, tips en to-do’s. Sinds Miranda met mij naar mijn onderneming heeft gekeken, hoor ik mezelf steeds vaker het woord ‘Focus’ zeggen, maar ook toepassen!

Wat het me tot nu toe heeft gebracht: een omzetstijging van 25 procent in 2017 ten opzichte van 2016, meer rust in mijn hoofd, meer structuur in mijn agenda en een sterkere ondernemer die beter haar eigen grenzen kent. Daar word je toch blij van! :-)
— Zeefdrukker en grafisch ontwerper Nanda Jansen of Lorkeers

Miranda ziet snel wat er aan de hand is én hoe je dat kunt oplossen. Met heldere vragen en tips helpt ze je grote stappen vooruit.

Ik schakelde haar in, omdat ik vastliep in planningen en een veelheid aan opdrachten. Ik had behoefte aan focus. Miranda zette me allereerst aan het werk met de vraag: van welke klussen word jij blij? Op een gedeelde eerste plaats stonden magazines, e-learning en zelf schrijfcoaching geven. Daar ga ik me de komende tijd meer op richten.

Ze gaf me ook tips voor een offerte voor een klant van wie ik niet kon overzien of ik alle vragen zou kunnen inplannen. Het resultaat werd klantgericht én op mijn voorwaarden. Dankzij Miranda stroomt mijn creativiteit weer.
— Tekstschrijver Lenneke Moerdijk

Wat Miranda’s coaching me heeft opgeleverd, is hoop voor de toekomst, haha. Ik bedoel dit. Door te kijken wat er speelt en daar richting en focus in aan te brengen, worden voor mij bepaalde patronen zichtbaar. Dat zorgt ervoor dat ik nu veel meer in de hoofdzaken kan blijven zitten en de bijzaken (bijvoorbeeld administratie) veel meer afgebakend heb.

Daardoor heb ik meer aandacht als ik werk aan de hoofdzaken. Ik verzand niet meer zo snel. En ik ben er ondernemender van geworden. Ik neem nu de stappen om sommige gedachtes uit te voeren. Hoe klein soms ook, voor mij betekent ze uitvoeren, dat ze niet meer in mijn hoofd blijven zitten als gedachtes, maar dat ik ze omzet in acties.
— Jongenscoach Ralph Helmer

Ik heb heel veel aan jouw webinars. Er zitten ongelofelijk veel praktische tips en adviezen in en je stelt precies de goede vragen. Ik houd van jouw no-nonsense aanpak. Vooral het “beloven van resultaat” en het “aanbieden van verschillende trajecten en prijzen voor verschillende soorten klanten” vond ik heel waardevol. Ik heb hierdoor weer een extra stap kunnen zetten als ondernemer. Bedankt daarvoor.
— Kindercoach Caroline van Embden van Lith

Miranda’s werk heeft mij een belangrijke groeispurt voor mijn bedrijf en mijn website opgeleverd.

Mijn bedrijfsidee was helder, maar mijn teksten niet. Ik zocht iemand die flink kon schrappen en formuleringen kon maken die bij mij en mijn bedrijfsidee pasten. Miranda’s stijl sprak mij aan door haar heldere, no-nonsense insteek. Dat past bij mij, dacht ik. Miranda was niet zomaar een tekstschrijver, maar een ondernemerscoach met schrijftalenten en de juiste stijl! Wat wilde ik nog meer? Niks.

Miranda is zo iemand van wie je weet wat je aan haar hebt. Geen onduidelijkheden en geen gedoe (het is echt waar gebleken). Haar gestructureerde werkwijze schepte helderheid in mijn werkproces.

Door met haar in zee te gaan heb ik mezelf eindelijk kunnen zetten tot het doen van die laatste schrijfloodjes waar ik daarvoor ontzettend tegenaan hikte. Ik ben aan de slag gegaan met haar richtlijnen en merkte dat ik meer voor elkaar kreeg dan ik daarvoor verwachtte. De richtlijnen die ik van haar kreeg pakte ik er tijdens het proces steeds weer bij, die waren waardevol.

De communicatie verliep ontzettend soepel. Ik vertelde mensen in mijn omgeving lachend dat ik een heel goede samenwerking had met iemand die ik nooit ontmoet had. Dat vind ik bijzonder.
Ik heb Miranda online gevonden, we wonen een end van elkaar vandaan. We hebben veel per e-mail gecommuniceerd en een beetje per telefoon. Dat ging zo.

Wat ik hoopte in het begin, gebeurde: haar stijl paste ook echt bij de mijne. Haar werk was écht een aanvulling. Kortom, een vruchtbare samenwerking.
— Webdesigner Marinske Hutjens

Vooral journalisten vinden het nogal een dingetje om zichzelf te verkopen. Miranda legt je haarfijn uit dat je ook subtiel op de trom kunt roffelen. En verdomd, het werkt. Klanten weten míj nu te vinden. En, misschien nog verrassender: ik begin zowaar lol te krijgen in dat acquisitiegedoe.
— Journalist Jolenta Weijers

Anderhalf uur lijkt kort, maar met Miranda’s manier van werken weet ze heel snel to the point te komen. Ze had het gesprek uitermate goed voorbereid. Ze weet dingen te parkeren, die nog niet van belang zijn en vraagt door op punten die er toe doen. Ze heeft me tips en tools gegeven, die mij en mijn onderneming verder aan het helpen zijn. It is still a work in progress. De handreikingen zijn geen standaard ‘zo is, hoe het moet’ maar eerder ‘zo zou je het ook kunnen doen’. Ik pas de tips nu toe en zie dat het mij al veel brengt. Echte eye-openers, want ik zat soms vast in: ‘zo moet je toch ondernemen?’ Het levert me hernieuwde ondernemerzin. En da’s kei zinvol!
— Theaterdocent Emmelie van Dongen

Miranda stelt precies die vragen waardoor je op ideeën komt die zo simpel lijken, maar waar je nooit aan dacht. Ze leert je geen trucjes die je ‘moet’ doen. Door je te vragen waarom je op een bepaalde manier werkt, ontdek je wat echt bij je past en waar je je prettig bij voelt.
— Fantasy-auteur Femke Dekker

Miranda heeft me meerdere malen geholpen
- bij het vinden van een focus,
- bij het opzetten van handige marketingmethodes, en
- bij het verbeteren van onderdelen op mijn website.

Van Miranda weet ik altijd zeker dat ze klaar staat voor mij. Geen dubbele agenda, niet het doorduwen van haar visie maar mét humor en scherpe blik mijn focus tevoorschijn toveren op een manier die ervoor zorgt dat die focus ook echt van mij is.
— Grafisch ontwerper Merijntje Betzema

Al vrij lang zat ik te worstelen met het verfijnen van mijn doelgroep. Ik voelde wel wie mijn ideale klant was, maar het lukte maar niet dat te verwoorden in een doelgroep.
Miranda begon eigenlijk niet gelijk over mijn doelgroep, ze vroeg eerst naar mijn visie op duurzaamheid en wat ik wilde bereiken. Ze ging ook in op mijn website en social media-profielen. Ze had dus al heel professioneel flink wat vooronderzoek gedaan naar mijn bedrijf. Het fijne aan het werken met Miranda is dat ze je alle ruimte geeft om het proces van denken en zoeken door te gaan, en ze leert je dat je jezelf niet gek moet laten maken dat je NU het antwoord moet weten. In de anderhalf uur durende sessie heeft ze ook met oefeningen heel wat van mijn beperkende overtuigingen kunnen tackelen (terwijl ik stiekem dacht dat ik er niet meer zoveel had ;)). Minder beperkende overtuigingen maakt het zoeken naar je doelgroep zoveel makkelijker. Ik ging naar huis met veel eye-openers die ik echt even moest verwerken. Nu heb ik veel helderder voor ogen met welke klanten ik wil werken en hoe ik dat moet verwoorden in woorden die mij passen. :-)
— Trainer Fenanda Jacobs

Heb twee sessies met Miranda gedaan. Op zoek naar een nieuwe insteek voor m’n bedrijf. Hard werken! Ze stelt de goede vragen, attendeert je op zwakke punten en geeft aan hoe je die kunt verbeteren. Altijd bereid feedback te geven en stok achter de deur te zijn! Ik had/heb er veel aan en kan weer verder.
— Webdesigner Yvonne van Almaren

In de verschillende coachingssituaties die ik met haar heb meegemaakt, heb ik Miranda ervaren als integer, analytisch, creatief en een goede luisteraar. Ze neemt merkbaar de cliënt als uitgangspunt en dringt geen ideeën op. Voor zzp’ers erg belangrijk, want de eigenheid is een van de handelsmerken van het bedrijf.
— Genealogisch onderzoeker en singer-songwriter Ita van Dijk

Miranda’s aanbod voor een intensieve doorloop van mijn bedrijf vond ik geweldig. We spraken over wat ik deed en waarom, en over mijn ambitie de top in mijn veld te zijn, de standaard te zetten en mijn bedrijf minder van mij afhankelijk te gaan maken. Wat is daarvoor nodig? Ik ben na de sessie als een speer aan het werk begonnen. Na een paar weken even afstand genomen en toen weer eens goed naar het geheel gekeken. Ja, het ging de goede kant op. Nee, het werk is nog niet klaar. Ja, het was ijzersterk, zo’n druk op de ketel. Veel geleerd, veel gedaan. Het bouwwerk is weer scherp en ik ben het ook weer. Soms vraag ik mensen te hulp, soms helpen mensen je gewoon. Samenwerken met Miranda was fantastisch vanuit beide aspecten. U bent gewaarschuwd.
— Trainer Roeland Schweitzer

Miranda snijdt de bullshit weg. Niet alleen bij anderen, maar ook bij mij. En dat krijgen maar weinig mensen voor elkaar. Mensen verder laten kijken dan ze gewend zijn, ze confronteren met hun eigen beperkende gedachten, daar ben ik goed in. Maar mijn eigen beperkende gedachten, die zie ik natuurlijk niet. En helaas ben ik zo stellig dat ik veel mensen volledig overtuig van ‘mijn’ waarheid.

Niet Miranda. Ze luistert rustig, of leest wat ik haar schrijf en reageert soms pas dagen later. Ze snijdt eerst alle bullshit weg, alle verhalen, alle bombast en brengt mijn vraag terug tot de kern. Daar reageert ze op. Met een voorstel, een suggestie of soms gewoon met een ontkenning.
Daarna ben ik even stil. En ga ik het anders doen.
— Schrijver/spreker Marcel van Driel

Het begeleiden van kinderen en ouders zit in mijn bloed. Door het te combineren met schilderen heb ik mijn droom verwezenlijkt. Ik had mijn eigen atelier en was van alle gemakken voorzien. Nu nog cliënten.

Om snel geld in het laatje te krijgen bood ik alles aan waar ik goed in was. Ik begon me steeds meer te focussen op geld. Ik werkte ook veel te goedkoop. Mensen zijn kieskeurig en willen veel voor weinig. Ik nam een bijbaan om mijn atelier en vaste lasten te kunnen financieren. Hard werken zo, maar ik had het ervoor over.

Afgelopen zomer gaf een vriend mij een cadeaubon; ‘Dit is zinvol’, zei hij erbij. Hij was al een paar keer bij Miranda geweest en was zeer enthousiast over haar manier van werken.

Miranda had voordat ik kwam haar huiswerk omtrent mij uitstekend gedaan. Met een paar scherpe vragen en door mijn onderneming anders te belichten, zag ik mijn valkuilen. Dankzij een duidelijk stappenplan heb ik nu meer inzicht in het hebben van een eigen bedrijf. Hoe, wat en waarom ik vastliep is voor mij nu duidelijk. Door haar stappenplan weet ik nu ook welke richting ik op wil. Mijn bedrijf Moi-même wordt herboren. Het gaat me nu lukken.
— Kindercoach Anneke Baan