Werkplek Woensdag: wat is het en waarom doe ik het

Bijgewerkt maart 2023

Wat is Werkplek Woensdag?

Eén woensdag per maand werk ik bij iemand op kantoor of aan de keukentafel. Of diegene werkt bij mij.

 

Waarom ben je hiermee begonnen?

Ik houd graag contact met vrienden en kennissen. Ook met hen die verder weg wonen.

Maar ik ben druk. En jij bent druk. En van uitstel komt afstel. Daarnaast zijn er mensen die ik leuk vind en graag nog eens spreek, maar afspreken voor een uurtje thee doe je niet.

Zo kan ik – tikje calvinistisch – het nuttige met het aangename verenigen. Ik ben aan het werk. Jij bent aan het werk. En tussendoor kletsen we bij.

 

Wanneer ben je hiermee begonnen?

Ik heb kantoor aan huis. In 2015 werd er flink verbouwd in mijn straat. Om aan het lawaai te ontsnappen, ging ik bij vrienden werken. Ik merkte dat ik van af en toe één dag ergens anders zitten veel energie en inspiratie kreeg.

Werkplek Woensdagen zijn niet mijn meest efficiënte werkdagen maar vaak wel mijn leukste.

 

 

Werk je echt overal in Nederland?

Ja. Ik heb bijvoorbeeld gewerkt in Groningen, Lelystad en Waalre (bij Eindhoven). Ik heb gewerkt in kantoren met ergonomisch instelbare bureautafels en koffiezetapparaten waar je hazelnootsiroop bij je latte macchiato kunt mikken, maar ook op een kruk gezeten voor keukenkastjes in de ruimte van een schoonheidsspecialist.

Om financiële en reisduur-redenen wissel ik woensdagen op fietsafstand (Deventer en omgeving) af met woensdagen anywhere else.

Ik heb ook aanbiedingen gehad in het buitenland te komen werken. Maar Zuid-Afrika vond ik wat ver fietsen.

 

Dit klinkt leuk! Kom je bij mij werken?

Ja! Als ik je off- of online al eens gesproken heb, dan zet ik je op de lijst.

Als ik je nog niet ken, kom ik niet werken. Ik gebruik Werkplek Woensdag om contact te houden met mensen die ik al ergens van ken.

 

Wacht even. Je hebt een lijst?!

Ja, daar verbaas ik me zelf ook over. Maar het blijkt dat veel mensen dit een grappig idee vinden. Zo vroeg zelfs mijn vader of ik ook bij hem kwam werken. Voor zijn pensioen werkte hij bij de overheid: dat betekende dat hij me ruim van tevoren moest aanmelden ik mijn paspoort mee moest nemen en ik wifi-toegang moest aanvragen via een speciale afdeling.

 

Wat heb je nodig, naast een stoel en een tafel?

  • Een stopcontact voor mijn laptop

  • Een wifi-code

  • Een foto van jou, poserend met mijn krijtbord, voor mijn Instagram-account

  • En het zou fijn zijn als ik een boterham bij jou mag mee-eten

 

Ik eet geen brood

Ook prima! Ik lust alles wel, van een BLT tot een veganistisch verantwoorde, biologisch geteelde, lokaal geproduceerde pompoensoep met paleo-pannenkoek.

En ik ben extra, extra blij als er koffie verkeerd is (koffie met heel veel warme melk, voor de wannabe-koffiedrinker die het verkeerd begrepen heeft, daarom noemen ze dit een koffie verkeerd).

 

Jij bent toch ondernemerscoach? Dit klinkt niet als een verdienmodel

Dat klopt. Werkplek Woensdag is geen product dat of dienst die ik aanbied. Ik gebruik het ook niet voor acquisitiedoeleinden. Ik wil gewoon een kopje thee drinken met mensen die ik leuk vind en ondertussen wat ZinVols doen. En ik ben de leukerds bij wie ik een dag mag langskomen zeer erkentelijk.

Ik snap het. Waar kan ik zien bij wie je al geweest bent?

De nieuwste Werkplek Woensdag komt op mijn sociale media voorbij:

Nooit meer tips missen? Ontvang mijn nieuwsbrief.